Search
Close this search box.

PROMs - Het meten van resultaten

Hans Frejlach

Het meten van resultaten

PROMs - Het meten van resultaten

De resultaten van knie-, schouder- of heupprotheses worden landelijk verzameld voor kwaliteitsdoeleinden. Hiervoor moet de patiënt zowel voor als na de operatie een vragenlijst invullen.

Inhoud

Wat zijn PROMs?

Als u een prothese krijgt, willen we graag weten hoe de behandeling bij u uitpakt. Met deze resultaten kunnen we de zorg verder verbeteren.

De behandelresultaten worden geëvalueerd met behulp van PROMs (Patient Reported Outcome Measures). Deze uitkomsten worden landelijk gemonitord en vergeleken bij protheses.

Deze manier van kwaliteitscontrole is een verplicht onderdeel voor onder andere verzekeraars en de landelijke organisatie van orthopedisch chirurgen. Ook wij als orthopedisch chirurgen willen graag volgen hoe het met onze patiënten gaat.

Wat vragen wij aan u?

Het verzoek aan u is om voor en na de operatie een (digitale) vragenlijst in te vullen. Hierin worden vragen gesteld over hoe het gaat met bewegen, de pijn die u ervaart en hoe u zich voelt.

Hoe vaak moet u de vragenlijst invullen?

U wordt in totaal drie keer gevraagd om dezelfde vragenlijst in te vullen. U ontvangt hiervoor een uitnodiging per e-mail. De eerste vragenlijst vult u in voor de operatie, de volgende twee na de operatie (na drie of zes maanden en na één jaar).

U kunt de vragenlijsten thuis invullen of, als u dat wenst, met hulp op de polikliniek. Het invullen duurt ongeveer vijf tot tien minuten.

Wat gebeurt er met de gegevens?

De gegevens uit de vragenlijst worden doorgegeven aan het Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten (LROI), een nationaal register voor gewrichtsprothesen. Dit register bevat informatie over gewrichtsprothesen (heup, knie, enkel, schouder, elleboog, pols, vinger en duim) die in Nederland zijn geplaatst.

Alle gegevens worden volledig geanonimiseerd gebruikt om de kwaliteit van zorg te bewaken en te verbeteren. Daarnaast kunnen de gegevens worden ingezet voor wetenschappelijk onderzoek en landelijke kwaliteitsregistraties. Uw informatie wordt uiteraard anoniem en vertrouwelijk behandeld.

De gegevens die u verstrekt zijn erg waardevol voor ons. Als u niet wilt deelnemen aan deze vragenlijst, kunt u dit aangeven bij uw behandelend arts. Mocht u praktische problemen ondervinden bij het invullen van de vragenlijst, dan helpen wij u graag verder.

Wij danken u bij voorbaat hartelijk voor uw deelname aan de PROMs. Meer informatie vindt u op de website van de LROI: LROI – Patiënten Vragenlijsten.

De vragenlijsten

Hier kunt u de vragenlijst bekijken en printen.

Meer weten...?

Klachten van uw heup of knie?

U bent van harte welkom op mijn poliklinisch spreekuur. U heeft hier een verwijzing van uw huisarts voor nodig. Alle regulier verzekerde zorg wordt gegarandeerd zonder bijbetaling aangeboden.

Contact Informatie

020 238 8800

Arlandaweg 100

1043 HP Amsterdam

Info@drfrejlach.com

Contact formulier

Veelgestelde vragen

FAQ

Wij kunnen u uiteraard niet verplichten om de vragenlijst in te vullen, maar het vormt voor de orthopedisch chirurg wel een verplicht onderdeel bij heup- schouder- en knieprothesiologie.

Indien u bezwaren heeft of tegen praktische problemen aanloopt bij het invullen van de vragenlijst, bespreek dit dan met uw orthopedisch chirurg.

De resultaten van de vragenlijst worden niet gekoppeld aan uw patiëntgegevens, deze worden volledig geanonimiseerd. 

You cannot copy content of this page

Artrose

Prothesiologie

Revisiechirurgie

Bandletsel

Meniscusletsel

Instabiliteit

Artrose

Prothesiologie

Revisiechirurgie

Posterolaterale hoek

Multiligamentair letsel

Sport Orthopedie

Sportblessures

Overbelastingsletsels

Frictiesyndromen