In recente jaren is er veel gesproken en geschreven over de mogelijkheid van een voorste benadering voor het plaatsen van een heupprothese. Deze benadering zou kunnen leiden tot een sneller herstel na de operatie en vergelijkbare of betere langetermijnresultaten dan traditionele methoden. Onderzoek naar de uitkomsten van de voorste benadering is nog gaande.
De voorste benadering staat ook bekend als de ASI-benadering, wat staat voor Anterior Supine Intermuscular.
Niet alle orthopedisch chirurgen zijn getraind in het uitvoeren van heupoperaties met de voorste benadering. Bovendien is niet elke patiënt even geschikt voor deze operatietechniek.
De meest gebruikte operatiemethode voor het plaatsen van een heupprothese is de achterste benadering. Er zijn enkele verschillen tussen de voorste en achterste benadering bij het plaatsen van een heupprothese.
Bij beide benaderingen moet het gewrichtskapsel geopend worden en moeten de botten worden voorbereid voor het implanteren van de prothese.
Zowel de voorste als de achterste benadering hebben hun eigen voor- en nadelen, en beide benaderingen zijn goed. De keuze voor een benadering moet op individuele basis worden gemaakt, gebaseerd op de kenmerken van de patiënt (zoals overgewicht, spiermassa, leeftijd) en de wensen van de patiënt, in overleg met de orthopedisch chirurg.
U bent van harte welkom op mijn poliklinisch spreekuur. U heeft hier een verwijzing van uw huisarts voor nodig. Alle regulier verzekerde zorg wordt gegarandeerd zonder bijbetaling aangeboden.
Contact Informatie
Niet iedereen is een geschikte kandidaat voor deze procedure. Uw orthopedisch chirurg zal uw medische geschiedenis, fysieke conditie en specifieke behoeften evalueren om te bepalen of dit de beste optie voor u is.
Ja, hoewel veel patiënten sneller herstellen, is het belangrijk om alle postoperatieve instructies van uw chirurg op te volgen. Dit kan onder andere het vermijden van bepaalde bewegingen omvatten om dislocatie te voorkomen en het regelmatig doen van fysiotherapie-oefeningen.
© 2019 All rights reserved
You cannot copy content of this page
Sportblessures
Overbelastingsletsels
Frictiesyndromen